Home > Proizvodi > Amino Kiseline > BCAA 5050
  2600 din

BCAA 5050Dymatize BCAA kompleks 5050 je formula sa maksimalnim potencijalom diznajnirana da pruži 5.050 mg kompleksa čiste slobodne forme amino kiselina L-Valina, L-Leucina i L-Izoleucina i na taj način spreči bilo koju mogućnost katabolizma (razgradnje) vaših mišića. BCAA 5050 predstavlja prvu liniju odbrane od mogućeg katabolizma!

Ove tri amino kiseline koje se mogu naći u proteinima, čine razgranati lanac. Amino kiseline razgranatog lanca (BCAA) su dobile ime po svojoj jedinstvenoj hemijskoj strukturi. Sve amino kiseline razgranatog lanca su esencijalne amino kiseline i definisane kao takve, organizam nije u mogućnosti da ih proizvede, već se moraju uneti putem ishrane.

Prisustvo amino kiselna razgranatog lanca BCAA, tokom treninga sa tegovima povećava izgradnju mišića za čak 100%! Ova činjenica je veoma bitna jer je velika stimulacija sinteze proteina u mišićima mehanizam koji omogućava veći i brži rast mišića.

Konzumiranje BCAA uz odgovarajući trening dovode do mnogo veće fosforilacije enzima koji sintetišu (ugrađuju) proteine u mišić. Ovaj protein igra bitnu ulogu u inicijalnom koraku aktiviranja sinteze proteina u mišićima. Veća fosforilacija 70-KDa S6 protin kinaze znači veću sintezu proteina u mišićima.

Dobro je poznato da su amino kiseline odgovorne za sintezu proteina pa im odatle i naziv "gradivni blokovi". Poslednjih nekoliko godina naučnici su vršili mnoga istraživanja na BCAA pokušavajući da ustanove njihove antikataboličke potencijale (sprečavanja razgradnje mišića) i anaboličke (izgradnja mišića) efekte. Istraživanja su pokazala da su BCAA veoma bitna komponenta za efektivan rast mišića, proizvodnju mišićne energije i oporavak mišića nakon treninga.

Preporučena upotreba: Uneti sadržaj 1 kafene kašikice (5g) i to

1. pre treninga u kombinaciji sa bogatim ugljenim hidratima (dekstroza) i vodom
2. neposredno posle treninga sa bogatim ugljenim hidratima (dekstroza) i vodom

Sastav:

Sastav 1 doze (1 kafena kašika)

Količina

•  L-Valin

1262 mg

•  L-Leucin

2526 mg

•  L-Izoleucin

1262 mg

Pakovanje: 300 gr

Design & Hosting by CNT